Menu

Renoveer je badkamer : vraag een offerte voor het geheel van de werken !

Het staat buiten kijf dat het op logistiek vlak veel interessanter is je badkamer door één enkele aannemer te laten renoveren, in plaats van beroep te doen op meerdere vakmensen voor de verschillende etappes van de werken. Wat kan je verwachten van een totaaloplossing door één enkele aannemer voor het renoveren van jouw badkamer ? Hieronder vind je alle details.

Stap één : het aanleggen van de waterleiding en afvoer

Wanneer de waterleiding en afvoer niet al op de juiste plaats liggen voor de nieuwe badkamer, of wanneer de bestaande leidingen vervangen moeten worden omdat ze al wat versleten zijn, is dat de allereerste stap die de aannemer zal ondernemen. Hij moet daarbij korte leidingen gebruiken om eventuele verstoppingen tegen te gaan, en letten op een afloop van een centimeter per meter om voor een goede afvoer te zorgen van het bad of de douche.

Plafonneerwerken in de badkamer

Wat badkamers betreft heb je de keus uit twee opties: ofwel een waterresistente bepleistering, ofwel waterwerende gipsplaten. Deze materialen zullen ervoor zorgen dat je badkamer niet verandert in een broedplaats voor allerlei schimmels. Een bepleistering aanbrengen is weliswaar een zeer technisch klusje dat bijgevolg duurder uitkomt dan gipsplaten, maar het is heel stevig en heeft een lange levensduur.

Wanneer je de muren van de badkamer graag ook met tegels bezet, zal een goede betrouwbare aannemer in renovatiewerken waterdichte cementpleister gebruiken voor de plafonneerwerken, vooral bij de douche of het bad. Hij kan eveneens een waterdicht doek installeren zodat het water niet onder de vloerplaat kan lopen, of om een inloopdouche met gootsysteem te beveiligen.

De muren en vloer bezetten bij renovatiewerken

Wil je graag ook een nieuwe vloer aanleggen in de badkamer? Bekijk samen met de aannemer wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende materialen (hout, laminaat, tegels, marmer, een betonnen vloer enz. ). Zo zijn er bijvoorbeeld ook gegoten vloeren die waterdicht zijn, niet glijden en waarbij geen voegen zijn.

Voor de afwerking van de muren zal een algemeen bouwbedrijf in Vlaanderen tegels voorstellen of verf, of een combinatie van de twee.

De installatie van het sanitair en de badkamermeubels

Wanneer de waterleiding, het plafonneerwerk en de bezetting van de vloer en de muren gedaan is, kan de aannemer de laatste stap zetten wat de renovatie van een badkamer betreft, namelijk het bad, de douche, de lavabo, eventueel het toilet maar ook de kranen en tenslotte het meubilair installeren. Daarna is het aan jou om te genieten van de volledig gerenoveerde badkamer !

Je droomt van een prachtige nieuwe badkamer ? OkDo Construct maakt je dromen waar !

Contacteer ons bedrijf dat gespecialiseerd is in nieuwbouw en renovatiewerken voor een globale prijsofferte voor de renovatie van jouw badkamer, of voor bijkomende inlichtingen ! Ons team staat klaar om je alle nodige informatie te geven.